Recept på chokladkakan!
Mat och bak 2011-01-24 15:24:00
Chokladkaka
3st ägg
3,5 dl strösocker
150 gram smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Chokladcréme
1,75 dl grädde
75 gram mörk choklad (70%)
50 gram smör
2 msk kako
½ dl socker
Garnering
Hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält undertiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och vispa ner kakao.
3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker.
4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 30 minuter och drag av 5 minuter om du använder en bredare och större form.
5. Chokladcréme: Blanda smör, grädde, mörk choklad, socker och kakao i en kastrull och smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt crèmen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.
6. Låt kakan svalna helt innan man täcker med chokladcrémen. Garnera med hallon.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält undertiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och vispa ner kakao.
3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker.
4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 30 minuter och drag av 5 minuter om du använder en bredare och större form.
5. Chokladcréme: Blanda smör, grädde, mörk choklad, socker och kakao i en kastrull och smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt crèmen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.
6. Låt kakan svalna helt innan man täcker med chokladcrémen. Garnera med hallon.
Kommentarer
Postat av: Malin Forsberg
Ååh va gott, blir fikasugen när jag ser den där bilden! ;)
Postat av: Hilda
Den ser otroligt smarrig ut! :P <3
Trackback