Recept på chokladkakan!

Mat och bak 2011-01-24 15:24:00

Chokladkaka
3st ägg
3,5 dl strösocker
150 gram smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Chokladcréme
1,75 dl grädde
75 gram mörk choklad (70%)
50 gram smör
2 msk kako
½ dl socker

Garnering
Hallon

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält undertiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och vispa ner kakao.

3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker.

4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 30 minuter och drag av 5 minuter om du använder en bredare och större form.

5. Chokladcréme: Blanda smör, grädde, mörk choklad, socker och kakao i en kastrull och smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt crèmen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.

6. Låt kakan svalna helt innan man täcker med chokladcrémen. Garnera med hallon.

Kommentarer
Postat av: Malin Forsberg

Ååh va gott, blir fikasugen när jag ser den där bilden! ;)

2011-01-24 @ 16:44:25
URL: http://maaaliiinnn.blogg.se/
Postat av: Hilda

Den ser otroligt smarrig ut! :P <3

2011-01-24 @ 18:55:56
URL: http://www.hilarioushilda.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0