Filmtips!

Filmer 2009-08-21 15:38:39
Jag och mamma tittade på en film som vi hyrde igår. Den hette slumdog millionaire. Vissa scener var riktigt vidirga! Men annars var den faktiskt riktigt bra.

Slumdog Millionaire berättar om en ung muslimsk man Jamal Malik från slummen i Bombay som ställer upp i den indiska versionen av frågetävlingen Vem vill bli miljonär? Och som överträffar människornas förväntningar, vilket väcker misstankar hos programvärden och hos de brottsbekämpande myndigheterna om fusk. Jamals liv berättas i omväxlande flashbacks allteftersom han försöker förklara hur karma ledde honom till att vinna tävlingen. Jamal berättar bland annat om hur han blev föräldralös i tidig ålder och växte upp med sin äldre bror, Salim, som både var hans vårdnadshavare/beskyddare och antagonist. Hans relation sedan barndomen med ett annat föräldralöst barn, en flicka med namnet Latika, spelar också en stor roll i filmen. Latika tillfångatas av en kriminell organisation som vill göra henne till en kulturellt begåvad prostituerad, vars oskuld kommer betinga ett högt pris. Bröderna Malik färdas med tåg, säljer varor, låtsas vara turistguider vid Taj Mahal och begår fickstölder. Jamal insisterar så småningom på att de skall återvända till Bombay, eftersom han vill hitta Latika.


Jag ger den här filmen 4,5 / 5 stjärnor. Den är verkligen se värd!Kommentarer
Postat av: ida

sv: nee det är asgott. har du smakat det? ;)slumdog millinoare skulle min syrra se igår men den var nysläppt på dvd så alla var utlånade, haha.

okej då vet jag om foundationen : )

2009-08-21 @ 17:43:24
URL: http://iidasundstrm.blogg.se/
Postat av: emma

Den där har jag sett. Så otroligt bra! :D

2009-08-21 @ 18:14:19
URL: http://emmaabergstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

5 av 5 får den av mig, den är kärlek! :D

2009-08-22 @ 12:38:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0